Inmiddels is het alweer woensdag maar wil ik je toch even bijpraten over afgelopen week! De 3e #behindthebusinessbabe alweer. Afgelopen week was een mooie week waarin we 3 dagen werkte en 4 dagen genoten. Dit kan niet elke week helaas, maar wel een goede balans voor over een paar jaar, toch 😝?!

#behindthebusinessbabe is een rubriek waarbij ik je mee wil nemen in mijn ondernemers avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat je een hoop kan leren van elkaar, als je kennis deelt. Ik leer het meeste van de gesprekken van andere Business Babes, van hun visie, hun fouten, hun inzichten en meningen. Ik wil jou een kijkje geven in mijn avontuur door jou een eerlijk kijkje achter de schermen te geven. Je leest dus niet alleen wat ik doe, maar ook veel meer over de context daarachter. Ik hoop dat je herkenbare situaties tegenkomt of nieuwe lessen leert voor jouw eigen ondernemers avontuur.

 

Maandag: bellen bellen bellen

Ik begon de dag met de call voor te bereiden met Ted die we hadden met Mark Daamen. Naast dat hij onze coach is, werken we ook met hem samen voor zijn online marketing strategie voor Extreme Groei. Naast het 1-op-1 (of eigenlijk 1-op-2) traject wat hij aanbiedt, gaat hij ook online trainingen aanbieden voor ondernemers die nog niet klaar zijn voor de 1-op-1 mentorship. Een nieuw bedrijf, nieuw verdienmodel = nieuwe online marketing strategie. De call zelf was top: we bespraken de strategie zoals die nu staat en waar wij nog bottlenecks zien en wat wij eventueel kunnen oppakken de komende maanden. Momenteel hebben we een voorstel lopen, dus waarschijnlijk zetten we onze samenwerking voort! 🤞🏻

Na de call (best intensief altijd zo 1,5 uur bellen) deed ik wat kleine taakjes zoals administratie, checkte ik teksten voor advertentie klanten van Ted en maakte ik #behindthebusinessbabe week 25 af en plaatste ik deze online. 

Ondertussen belde ik ook nog met een vriend van ons (ook ondernemer) omdat we hem hadden overtuigd van Moneybird, zijn excel sheet was een grote puinhoop 😝 . Ik heb ‘m even telefonisch een snelle tour door Moneybird gegeven zodat hij aan de slag kon ermee.

‘s Middags hadden we spontaan een mastermind met Inger en Mark die op dit moment in Bali zitten en vanuit daar werken. We waren heel benieuwd hoe zij het hadden op het eiland en hoe het locatieonafhankelijk werken hen zou bevallen. We hebben het o.a. gehad over het remote werken, klant verwachtingen managen en onze doelen voor Q3. Altijd fijn om samen te masterminden!

Na twee intensieve calls vond ik het wel even genoeg en had ik even wat rust nodig. Na een korte pauze gingen Ted en ik samen op pad, de deur uit om lekker wat snel te eten buiten de deur en boodschappen te doen

Later in de avond had ik wat inspiratie en voelde ik het kriebelen om verder te gaan met bloggen. Ik had immers al lang niet meer andere blogs geschreven maar wel heel veel ideeën; sommige blogs waren bijvoorbeeld al half af. Ik kreeg ik 1 uur en 45 minuten 3 blogs af! Dat is toch weer voor 3 weken blogs 😏. De eerste over hoe jij het beste kan reageren op oproepjes in Facebook groepen staat al online!

 

Dinsdag: brainstormen!

Ik begon de dag met het uitwerken van een brainstorm die we maandag hadden besproken met Mark Daamen. Hierin keek ik naar de bovenkant van zijn funnel, namelijk het Know stukje. Het plan is om te adverteren met gratis e-books en vervolgens een e-mail funnel te koppelen. Ik brainstormde over de e-books zoals die nu zijn, gaf feedback erover en mijn ideeën voor de advertentie strategie en e-mail funnel strategie.

Daarna had ik een korte Skype call met Christa, die #easycontent heeft gekocht maar na haar vakantie en het verhuizen toch nog vastliep op het creëren van content. Ik gaf haar tips hoe ze, gezien haar plannen voor een volgend product haar content in kon zetten en het kon koppelen aan een challenge idee wat ze had. Mooi om te zien hoe de energie dan weer terugkomt en het vuurtje weer aangaat!

Daarna ging ik verder met de brainstormen en het geven van feedback op de top of the funnel en irriteerde ik me zwaar aan het feit dat mijn laptop geen ruimte meer had en continue aan gaf “de schijf is vol” dus ben ik veel bestanden die ik niet meer gebruik over gaan zetten op een externe harde schijf. 

Vervolgens besteedde ik nog wat tijd aan mijn eigen product funnel voor Business Babes en toen ik daar op vast liep vond ik het wel genoeg voor die dag.

 

Woensdag: negatief, positief en toen kapot 😴

Eigenlijk begon deze dag redelijk negatief, ik had heel weinig energie maar wel 2 belangrijke sessies op de planning staan. Als eerste gingen Ted en ik Skypen met traject klant Dorine van Dream Unlocked: 1 juli start haar challenge en we zijn nog even de laatste puntjes op de i gaan zetten en de resultaten van de advertenties gaan bespreken. We wilden eigenlijk ook nog evalueren over het traject de afgelopen 4 maanden, maar hadden besloten om dat op een later moment te doen vanwege mijn energie

 

Daarna hebben Ted en ik samen het gesprek voorbereid met Sandra: Sandra ken ik al langer en heeft ook al een paar blogs geschreven voor Business Babes over financiën. Ze maakt op dit moment een transformatie binnen haar bedrijf van uitvoerend naar adviserend en wil daarbij graag haar sales funnel, positionering en content aan gaan passen. We hebben het gehad over welke stappen ze kan gaan nemen, waar ze naartoe wilt en hoe wij daarbij kunnen helpen. Super leuk, want Sandra heeft meteen besloten om in te stappen in het Personal Branding Traject en we starten na de vakantie in augustus!

 

Na de twee sessies en gezien mijn energie-niveau die nu alle kanten op ging, besloot ik om het verder rustig aan te doen die dag.

Later die avond waren we uitgenodigd bij C&A om te gaan eten. Afgelopen zondag ontmoetten we twee collega’s van de Italiaanse Belastingdienst en zij gaven aan dat ze wel wijn wilden langsbrengen, om die ons te laten proeven. C&A plakten daar een etentje achteraan en zo geschiedde: het werd een bijzondere avond. Met 3 generaties hadden we het heel gezellig, hadden we het over eten, wijn, Italië, leerden we wat meer van de Italiaanse taal en hebben we gelachen. Er werd al semi een volgende dinner date afgesproken. Een soort klein wijn-spijs clubje is er ontstaan geloof ik!

  

 

Donderdag: Vermoeidheid slaat in

Donderdag bereidde ik alles voor voor de start van het traject met Sandra en later had ik een Skype gesprek met Nikki. Nikki ken ik al langer, komt uit Prinsenbeek (waar ik geboren ben maar slechts 1 jaar heb gewoond). Zij wilde mij meer vertellen over haar nieuwe concept en mij daar bij betrekken. Haar ideeën zijn fantastisch, ze brengt het ook met lekker veel enthousiasme dus ik kan niet anders dan ook enthousiast worden. Haar plannen en mijn rol daarin passen ook goed bij de strategie en plannen die ik heb voor het komende halfjaar dus: bring it on! Ik kan nog niet veel verklappen, maar als je benieuwd bent volg dan zeker Nikki op Instagram.

Ted had ook last van vermoeidheid, ik denk echt dat het door de warmte kwam. Die dag ging de thermometer ook richting 40 graden, dus besloten we het allebei rustig aan te doen. Aan het einde van de middag zijn we richting het vliegveld gegaan om twee vrienden van ons op te halen! Zij blijven een weekendje bij ons tot dinsdag. We hadden wel zin in om weer met hun te kletsen en wat halve vrije dagen te hebben, want wij waren ook weer toe aan rust. Ze hadden helaas wat vertraging, maar desalniettemin zaten we rond 8 uur (normale tijd in Italië) bij een restaurant met vista al lago lekker een pizza’tje te eten en bij te kletsen. De vorige keer dat we vrienden over hadden, hadden we heel veel gepland om ze zoveel mogelijk te laten zien maar deze keer besloten we iets minder te plannen. Het enige wat we wel wilden doen is een rondje om het meer te rijden. Mij leek het slim om dat meteen vrijdags te doen, omdat ik het weekend de wegen wat drukker worden met mensen die rondom het Gardameer wonen naar plekjes aan ‘t strand gaan of mensen vanuit de steden naar ‘t Gardameer komen. Op vrijdag hadden we kans op rustigere wegen en daardoor konden we meer doorrijden. 

Vrijdag: Tour di Lago di Garda


Bleek een goede keuze om inderdaad op vrijdag een rondje te gaan rijden. Ook al was het druk op het water met windsurfers, kitesurfers en zeilboten: de weg was redelijk druk zoals we het “gewend” waren rond deze tijd. We stopten in Salo, Gargnano, Riva en als laatste in Lazise bij ons favoriete restaurant. Als je meer wilt zien van de roadtrip, bekijk dan mijn highlight op Instagram

 

Zaterdag: hitteplan

Aangezien het de afgelopen dagen ontzettend heet was en onze gasten (gelukkig net al ons) wel houden van relaxen maar ook lekker eten: besloten we precies dat te doen. We gingen naar ons favoriete tortellini restaurant. Het was een paar jaar geleden nog gewoon een winkeltje waar ze de verse tortellini verkopen maar ook maakte. Inmiddels is het uitgegroeid toch een restaurant en volgens mij het bekendste product uit de regio: Tortellini di Valeggio. Je kunt ze overal in de supermarkten kopen, maar ze zijn echt alleen het lekkerst als je ze verst eet in het restaurant zelf, vind ik. Gelukkig vonden onze gasten dat ook en omdat we nu herkend werden door het personeel ook, besloten de de volgende dag gewoon nog een keer te komen lunchen. Na het lunchen gingen naar huis om te chillen in het zwembad en aten we die avond op ons balkon en keken we een paar afleveringen van Undercover op Netflix (Holy shit! Wat een goede serie!) 

Zondag: zoals een zondag hoort te zijn

Na een relaxte ochtend gingen we opnieuw naar Valeggio, maar dan wel iets eerder. Het eten was weer heerlijk en tonnetje rond reden we naar huis zodat we op tijd zouden zijn voor de race van Max. Wat een race! Super leuk om te zien. Daarna weer de hele middag gechilld in het zwembad en zelfs een van onze buren ontmoet. ‘s Avonds aten we bij een restaurant aan het water en hebben we nog lang zitten kletsen maar natuurlijk ook nog Undercover afleveringen gekeken.

Dat was ‘m voor deze week! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe wij het genieten en werken combineren in Italië. Lees ook vooral de eerdere weken (week 25 en week 24) als je dat nog niet hebt gedaan en stuur me een DM op Instagram om te laten weten of ik dit moet blijven doen! 

 Liefs,

Ellen

 

Volg je mijn Italië avonturen al op mijn persoonlijke Instagram? Je kan ook mijn marketing tips volgen via @businessbabesnl en via de Business Babes NL Facebookpagina blijf je op de hoogte van de nieuwste blogs op www.business-babes.nl

Business Babes NL is een community waar je andere vrouwelijke ondernemers laagdrempelig kan ontmoeten, om hulp kan vragen en van elkaar kan leren. Het is mijn missie om alle kennis beschikbaar te stellen voor jou als ondernemer, zodat jij met meer vertrouwen kan gaan ondernemen.

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.