Waar eindigde ik ook alweer de vorige blog? Inmiddels zijn we alweer 1,5 week verder, dus is het even achter m’n oren krabben wat er allemaal gebeurt is. Want wat een hoop is er gebeurt!

We genoten nog van één dag visite, spaarden onze energie en gingen naar Nederland waar we deze keer weinig gepland hadden staan, maar uiteindelijk toch een hoop deden!

#behindthebusinessbabe is een rubriek waarbij ik je mee wil nemen in mijn ondernemers avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat je een hoop kan leren van elkaar, als je kennis deelt. Ik leer het meeste van de gesprekken van andere Business Babes, van hun visie, hun fouten, hun inzichten en meningen. Ik wil jou een kijkje geven in mijn avontuur door jou een eerlijk kijkje achter de schermen te geven. Je leest dus niet alleen wat ik doe, maar ook veel meer over de context daarachter. Ik hoop dat je herkenbare situaties tegenkomt of nieuwe lessen leert voor jouw eigen ondernemers avontuur.

 

Maandag: relaaaaaaxed

Vorige week hadden we visite over en die waren er nog steeds op maandag. We begonnen de ochtend heel chill maar besloten ook om te zwemmen in het Gardameer! De temperatuur was de afgelopen dagen echt hoog, het zwembad was eigenlijk niet eens een verkoeling meer, dus waren we benieuwd naar de temperatuur van het Gardameer. We kozen een plekje niet al te ver van ons vandaan om daar het water in te gaan. Wat heerlijk! Dit was overigens de eerste keer dat ik in het Gardameer zwom (die keer dat ik aan een boot hing omdat ik heel nodig moest plassen tel ik niet mee).

Na het zwemmen reden we door naar Colà. Een plek dichtbij Lazise waar er een Thermaal Park is: de baden zijn volledig natuurlijk en van zichzelf ongeveer 33 graden 😍 Heerlijk om de tijd met hun zo relaxed af te sluiten. ‘s Avonds aten we weer bij een restaurant waar we eerder ook waren.

 

Dinsdag: bijkomen

De volgende dag stond Ted vroeg op om de visite af te zetten bij het vliegveld, ik mocht gelukkig blijven liggen (geloof me, is voor iedereen beter😝). Ik stond rustig op om 7 uur omdat ik toch al wakker was vanwege de hitte. Ik zwom, las een boek en ging chill ontbijten. Ik checkte wat social en toen was het tijd voor een mastermind sessie! 

Tijdens de mastermind hebben we het elke keer over verschillende dingen. Ik schreef eerder een blog over masterminds, hoe je die kunt vormen en wat je met elkaar kunt bespreken. Ik besprak daar mijn plannen en doelen voor het komende kwartaal en deelde mee dat ik definitief geen event wilde organiseren (ha, grapjas). Zo hadden we het ook over mijn struggle van de afgelopen tijd en dat toch wel echt mijn energiemanagement, zoals ik ook al eerder schreef.

Na de mastermind sessie besloten Ted en ik om het wat rustiger aan te doen en samen te relaxen. De visite hakt er toch wel in qua energie en we zouden donderdag naar Nederland gaan, dat vraagt vaak ook veel van onze energie. Daarom besloten we nu onze energie op te laden voor de komende week.

Woensdag: Business Babes dag

Woensdag is een beetje vanzelf omgedoopt tot Business Babes dag. Ik schreef de blog van vorige week, deed wat dingen in huis om het klaar te maken want mijn ouders zouden ‘s avonds aankomen.

Ze hadden vertraging maar na een appje dat ze in het vliegtuig zaten en dat het vliegtuig richting de taxibaan ging, gingen wij rijden naar het vliegveld waar ze zouden aankomen. Een halfuur na het rijden kwam ik erachter dat ze hadden geappt dat er een technisch probleem was met het vliegtuig, waardoor ze moesten wachten in het vliegtuig, bij de gate. Vervolgens werd het alleen maar erger:

18.00 uur: Oorspronkelijke tijd dat ze zouden landen

18.50 uur: Nog niet opgestegen vanwege de technische storing

19.50 uur: Tijdens test bleken er een motoren failure

19.55 uur: Iedereen uit het vliegtuig stappen.

20.05 uur: Wij bekeken andere vluchtopties voor mijn ouders voor die avond of volgende dag: geen enkele vlucht beschikbaar

21.30 uur: Hotel aangeboden vanuit Ryanair naast Eindhoven Airport. Volgende dag nieuwe vlucht om 9.10 uur.

Rond 20.30 besloten wij terug te gaan naar huis, mochten mijn ouders nog aankomen later in de avond, dan zouden we terug rijden of een andere oplossing vinden. Het had voor ons geen zin om te wachten. Bleek uiteindelijk een goede keuze, maar we reden wel terug in een verschrikkelijke storm/regenbui. Nog nooit zo erg gezien!

 

Donderdag: naar Nederland + coaching

‘s Ochtends rond een uur of 5 stonden we op, om vervolgens rond 6 uur naar het vliegveld te rijden (opnieuw!). We besloten de auto op het parkeerterrein te laten staan, voor mijn ouders die rond 11.00 uur zouden aankomen. We lieten de sleutel op een tactische plek zodat zij die konden vinden, maar niemand anders (beetje tricky!). Onze vlucht ging gelukkig heel erg soepel en rond 10.30 uur landde wij in Eindhoven. Terwijl wij naar de uitgang liepen, zaten we dat mijn ouders nog bovenin de terminal wachten 😅 Elke keer werd de vertraging een uur uitgesteld. Wij werden opgehaald door een vriend van mijn ouders, die hen ook altijd ophaalt en wegbrengt. Toen we bij mijn ouders thuis aankwamen stond de auto van mijn moeder (Mini Cooper S Cabrio) klaar 😎 In die auto hebben we ons de hele week heel erg goed vermaakt! Lekker zo’n huizen- en autoruil 👌🏼 Terwijl wij onderweg waren naar Haarlem naar Mark Daamen, waren mijn ouders nog steeds niet onderweg. Het bleek dat de motor failures had en wij denken dat ze hebben geprobeerd om dat vliegtuig ‘s nachts te repareren, wat niet op tijd lukte en overdag ook niet zo rap lukte als zij hoopten. Vanwege het hoogseizoen is de capaciteit van het aantal vliegtuigen volgens mij ook zo hoog, dat ze geen alternatief vliegtuig in de buurt hadden. 

De coachingsdag bij Mark was echt heel erg waardevol en heeft zoveel gebracht! Zoals ik eerder schreef, hebben we coaching bij Mark om onze toekomstvisie helderder te krijgen. Dat is eigenlijk al best gelukt in een sessie. We keken naar hoe ons leven eruit zou zien over 40-50 jaar. Vanuit daar keken we welke doelen we willen stellen voor over 12 maanden, 3 jaar en 10 jaar. Voor mij werd alles duidelijk en kwamen we er uiteindelijk op uit: dat event, dat moet er toch komen. We besproken wat ik als eerste kon doen en Ted en ik gingen met heel veel energie, vertrouwen en geluk onderweg naar Noordwijk om daar te vieren welke stappen we zouden gaan zetten. Het werd wel duidelijk: wat we nu doen zit veel potentie in, maar is niet per se iets wat we willen blijven doen. Daarom hebben we besloten om 50% van onze tijd te investeren in onze huidige bedrijf en verdienmodellen, en 50% van onze tijd te investeren in nieuwe verdienmodellen.

Vrijdag: Business Inspiratie Sessie

Vrijdag hadden we eigenlijk alleen ‘s avonds iets gepland. Eerdere keren dat wij in Nederland waren plande we zo’n beetje elk uur vol; dat trok ik echt niet qua energie. Daarom doen we dat nu steeds minder. Ik vond het heerlijk, want op deze manier hadden we veel ruimte voor spontaniteit. Zo reden we donderdags naar Ted z’n zus en ons kleine neefje, deed ik een live sessie over mijn inzichten van de coaching in het park van Breda, chillde we met Nikki Pommer en gingen we vervolgens naar onze sessie.

Deze sessie was met Iris en Thomas, een ondernemend stel wat graag de stap wil zetten om volledig fulltime te gaan ondernemen, maar dan buiten Nederland, net als wij, maar er waren nog enkele vragen en twijfels erover. We zijn met hun uit eten geweest (waar was een verrassing voor ze), hebben we vooral heel veel gevraagd en duidelijk gemaakt voor ze en ook ons verhaal verteld hoe wij dingen hebben aangepakt. Uiteindelijk kwamen we er al vrij snel op dat ze deze stap gaan zetten en hebben we besproken hoe ze dat kunnen aanpakken en ze gingen vol vertrouwen en energie naar huis! Deze sessie is iets wat vrij nieuw is, we hadden het al langer in onze hoofd dat we ondernemers willen coachen/adviseren op zo’n laagdrempelige manier tijdens een etentje. Het is ons heel goed bevallen en Iris en Thomas ook! Wil je meer weten over zo’n sessie en of het wat voor jou is? Laat het me dan weten via mail of via een DM! Binnenkort kun je meer lezen over alles wat ik doe op het gebied van advies en coaching.

We gingen super gelukkig en vol high vibes (die we al hadden van de vorige dag) naar huis! 

Zaterdag: Mastermind + vrienden

Zaterdag voelde ik me zo’n vrouw uit Sex and The City want ik was onderweg naar een mastermind lunch met mijn babes. We hadden het over de stappen die we hebben gezet de afgelopen tijd, de dingen die eraan komen, onze struggles en konden gewoon even heerlijk kletsen en erachter komen dat we eigenlijk vrijwel altijd herkenbare dingen horen bij elkaar. Zo fijn!

Zaterdag besloten Ted en ik om daarna even tijd met elkaar te hebben en er is één ding wat wij heel erg fijn vinden: de bioscoop! We reden naar Breda en keken de film Aladdin (tegenvaller, de liedjes zijn niet zo leuk, behalve de soundtrack). Daarna gingen we samen uit eten bij Bobbi’s Bar en daarna gingen we wat drinken in de stad met onze oude huisgenootjes en de aanhang. Om 11 uur viel ik bijna van m’n kruk van de slaap, dus reden we weer naar Oss om daar te slapen. 

Zondag: familie dag!

Vorige keren dat we in Nederland waren zaten zo vol, dat ik me realiseerde dat ik mijn oma’s al heel lang niet had gezien. Daarom besloten we samen om deze zondag naar mijn beide oma’s te rijden. We reden in de cabrio, gingen lunchen met de ene oma en dronken wat in het restaurant van het verzorgingshuis met de andere oma. Het doet me goed dat we even zijn langsgeweest, zij waren volgens mij ook blij dat we er waren om even te laten zien dat alles goed gaat. Daarna reden we naar Ted’s familie want er was een BBQ gepland! We bleven bij Ted’s zus slapen – super fijn. Het was een fijne dag om even uit al het nadenken te komen en gewoon even te ZIJN met mensen die ons heel goed kennen.

Dat was ‘m voor deze week! Op mijn persoonlijke Instagram deel ik (bijna) elke dag wat we aan het doen zijn en kun je realtime meekijken in ons leven!

 Liefs,

Ellen

 

Volg je mijn Italië avonturen al op mijn persoonlijke Instagram? Je kan ook mijn marketing tips volgen via @businessbabesnl en via de Business Babes NL Facebookpagina blijf je op de hoogte van de nieuwste blogs op www.business-babes.nl

Business Babes NL is een community waar je andere vrouwelijke ondernemers laagdrempelig kan ontmoeten, om hulp kan vragen en van elkaar kan leren. Het is mijn missie om alle kennis beschikbaar te stellen voor jou als ondernemer, zodat jij met meer vertrouwen kan gaan ondernemen.

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.