Een jaar geleden – op 20 februari 2019 – lanceerden we de Business Babes Blog.

Het was een strategische beslissing om de online community (via Facebook en Instagram) uit te breiden met een blog. Naast het geweldige netwerk wat we hebben opgebouwd (inmiddels 6.000+ leden and counting)  en de vele vragen die zijn beantwoord de afgelopen 2,5 jaar; leek het me een goed idee om de kennis te op te slaan. Een soort kennisbank waar je altijd bij kan om nieuwe dingen te leren. Een manier waarop we veelgestelde vragen konden beantwoorden en makkelijk terug te vinden was. De blog bleek een succes: in één jaar hebben we meer dan 12.000 bezoekers gehad!

In deze blog vind je de 10 best gelezen blogs van afgelopen jaar. Dit zijn blogs met onderwerpen waar blijkbaar veel vragen over zijn in de Facebook community, of waarmee we op Pinterest goed hebben gescoord naar aanleiding van de strategie van Anne-Kathrin!

Bedankt!

Graag willen we alle gastbloggers die een bijdrage hebben gedaan het afgelopen jaar hartelijk bedanken! Als je dit jaar de blog hebt bezocht; bedankt voor het lezen! Samen staan we sterker en kunnen we elkaar verder helpen! En bij deze een dikke shoutout naar mijn Blog team Jenneke Peters, Loes Arentsen en Sija van der Veen. Zij hebben zich net als mij en de gastbloggers, vrijwillig ingezet om de blog neer te zetten, te onderhouden en hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes! You go girls!

 

10 best gelezen blogs

Dit zijn de 10 meest gelezen blogs het afgelopen jaar. Scroll door de lijst en klik op de blogs die jou interessant lijken of waar je meer over wilt weten.

 1. Deze zelftesten helpen jou om meer inzicht te krijgen in jezelf

Ruim 1.800x gelezen! In deze blog deel ik 4 zelftesten die mij hebben geholpen om meer over mezelf te leren. Deze blog scoorde voornamelijk erg goed via Pinterest.

 2. 4 redenen om onderneemster te worden als je hooggevoelig bent

Ruim 800x gelezen en geschreven door gastblogger Anne-Kathrin! Ook deze blog scoorde goed dankzij Pinterest.

 3. Hoe herken je dat je veel stress hebt?

Deze blog van Hanneke Kuipers van Healthy by Hanneke is bijna 500x gelezen. Stress is een onderwerp waar veel op gezocht wordt via Pinterest. Hanneke is stress coach legt uit hoe stress werkt en hoe je het aan jezelf kunt herkennen.

 4. Hoeveel procent moet je apart zetten voor de Inkomstenbelasting?

Over het algemeen deden de Financiën blogs het heel erg goed – een onderwerp waar veel vragen ook over worden gesteld in de Facebook Groep! Sandra Breure van Jouwboekhoudcoach heeft meerdere financiële blogs geschreven, maar deze over de Inkomstenbelasting is het meeste gelezen het afgelopen jaar. Ruim 300x gelezen!

 5. Beste podcasts voor vrouwelijke ondernemers

Podcasts zijn het afgelopen jaar enorm in populariteit gestegen. Er zijn tegenwoordig dan ook tientallen podcasts over uiteenlopende onderwerpen te vinden, zo ook over ondernemen. In deze blog benoem ik een lijstje vol met inspirerende podcast. Eentje om op te slaan in je favorieten/bladwijzers zodat je altijd inspiratie kan vinden!

 6. Deze 5 juridische documenten heeft iedere ondernemer nodig

Bij de start van je onderneming denk je misschien niet direct aan juridische documenten, maar deze 5 die Sharon van Lady Lawyer verder toelicht, mag je niet vergeten! Een must-read om te checken of jij deze documenten al hebt en wat erin moet staan.

 7. Het grote mysterie van winst, omzet en salaris

Ik zie het vaak nog fout gaan bij vrouwelijke ondernemers: als je eenmaanszaak hebt hebben we het vaak nog over “salaris” (het bedrag dat je jezelf uitbetaald) maar salaris is eigenlijk alleen van toepassing als je in loondienst werkt. Daarom vroeg ik Suzan van ZZPerfect om de termen “omzet”, “winst” en “salaris” nou voor eens en altijd goed uit te leggen zodat daar geen verwarring meer over is.

 8. Pensioen opbouwen als zzp’ers: hoe doe je dat?

Pensioen is vaak nog een ver-van-je-bed-show als zzp’er of een onderwerp waar je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Ik vroeg content creator Femke Kamps om te delen hoe zij haar pensioen had geregeld en hoe jij dat ook kan aanpakken. De blog ging live op de lancering van de Business Babes Blog en sindsdien meer dan 200x gelezen!

 9. Bij welke bank hebben de meeste Business Babes een zakelijke rekening?

Dit was een van de meest gestelde vragen in 2019. Daarom besloot ik in een onderzoekje te doen in community en de bevindingen te delen. Ook leg ik uit waarom het hebben van een zakelijke bankrekening een goed idee is en hoe je een keuze kan maken welke bank het beste bij jou past.

 10. Beste administratie apps en tools

Naast dat er veel vragen in de community werden gesteld over bankrekeningen, werd er ook vaak gevraagd welke andere tools of apps andere babes gebruiken voor hun administratie. Ik verzamelde alle antwoorden en zocht uit welke tools en apps je kunt gebruiken voor jouw urenadministratie, kilometerregistratie, welk boekhoudsysteem je het beste kunt gebruiken, een tool voor het opslaan van jouw documenten en de favoriete projectmanagement tools van Business Babes. Over de favoriete boekhoudsystemen van Business Babes schreven we ook een blog, deze eindigde op nummer 12 als best gelezen maar ook zeker een aanrader om te lezen als je overweegt om te starten met een boekhoudsysteem.

 

Ik ben benieuwd: welke blog van Business Babes heeft jou verder geholpen? Laat het weten hieronder in de comments.

 

Gastbloggen

Heb je nog ideeën voor blogposts of wil je zelf gastbloggen dit jaar voor Business Babes? Stuur gerust een mailtje naar Ellen via sayhi@business-babes.nl met jouw idee (hoe concreter hoe beter!) voor een (gast)blog.

 

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.