Ik vind het belangrijk om mijn lessen en inzichten met jou te delen, omdat ik erin geloof dat je zoveel van elkaar kan leren als we meer kennis met elkaar delen. Dat is de hele reden waarom #businessbabesnl bestaat. Daarom deel ik mijn lessen met jou in een maandelijkse update! 

 

#behindthebusinessbabe is een rubriek waarbij ik je mee wil nemen in mijn ondernemers avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat je een hoop kan leren van elkaar, als je ervoor openstaat om onvoorwaardelijk kennis te delen. Ik leer veel van gesprekken met andere Business Babes, van hun visie, hun fouten, hun inzichten en meningen. Ik wil jou mijn lessen leren door jou een eerlijk kijkje achter de schermen te geven.

Niet alleen ben je zo up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen bij Business Babes, maar ik hoop je ook mee te kunnen geven dat het heel erg waardevol is om regelmatig te reflecteren. Wat heb ik nou eigenlijk gedaan afgelopen periode, wat ging er goed? Wat ging er minder goed? Wat ga ik niet meer doen, waar kan ik meer van doen? Ik reflecteer elk jaar aan de hand van een aantal thema’s. Binnen die thema’s stel ik doelen, maar ik reflecteer ook op die thema’s. Mijn thema’s van dit jaar zijn:

  • Verbinden: zowel online als offline contact leggen met jou
  • Samenwerken: nieuwe samenwerkingen binnen Business Babes of mijn marketing bedrijf
  • Genieten: Meer verdienen, minder werken is het credo voor 2019. Vrije tijd besteed ik graag aan familie, vrienden en het verder ontdekken van al het moois in Italië (especially food)
  • Wisdom: ik ben mega leergierig, leer dan ook graag en wil blijven investeren in mezelf om meer te leren. Mijn geleerde lessen deel ik ook graag met jou.

Ik neem je mee in mijn achievements en lessen binnen deze 4 thema’s van afgelopen maand.

Verbinden

Deze maand bestond Business Babes 2 jaar. Wat me opviel is dat ik vorig jaar in augustus ook een super goede maand had, dus het lijkt erop dat augustus voor mij een goede maand is voor creativiteit en nieuwe dingen proberen. Is dat bij jou ook zo?

Zo zijn we gestart bij Business Babes met een Pinterest strategie die Sija voor mij uitvoert. In augustus hadden we 78% meer bezoekers op de Business Babes Blog t.o.v. juli! En dat terwijl er maar 4 nieuwe blogs online zijn gekomen en we 2 weken niks hebben geplaatst. Allemaal vanwege eerdere blogs die goed scoorden! Benieuwd naar de best gelezen blogs van augustus? Bekijk dan deze post.

Verder, bij het analyseren van mijn maandelijkse statistieken kwam ik tot een grappige ontdekking: afgelopen maand ben ik 190 volgers via Instagram gegroeid, terwijl ik eigenlijk maar 1 post heb geplaatst. De rest van de maand was ik vooral actief via Stories en heb ik zeker de helft van de volgers erbij gekregen dankzij shout-outs die mensen deden vanwege Business Babes at the Park. Ik merkte al dat Stories steeds belangrijker werden, maar dit bevestigt voor mij nogmaals: Stories first, posts second! Door dat inzicht kwam ik met een nieuw idee: #businessbabesnlchallenge. Ik zal elke week een challenge posten in Stories waar jij aan mee kan doen. Als je mij tagt + de hashtag gebruikt, repost ik jouw Stories zodat jij meer bereik krijgt!

Over cijfers gesproken, deze maand hadden we dit jaar de minste nieuwe aanmeldingen voor de Facebook community: slechts 112 nieuwe leden (not complaining, nog steeds veel!). Daarentegen hadden we deze maand wel de meeste berichten ooit geplaatst! Dat betekent dat er heel veel vragen worden gesteld en daar ben ik alleen maar heel erg blij mee. Dat betekent dat de interactie hoog is en dat de community wordt gebruikt zoals ‘ie bedoeld is!

Offline vierde ik het 2 jarig bestaan van Business Babes met mijn Mastermind meiden en Jenneke, die mij helpt met de blog. Verder vierde ik het alvast kleinschalig met het Business Babes at the Park event in Breda. Vorig jaar deed ik 2x zo’n event en was het heel erg succesvol door de nieuwe connecties, samenwerkingen en inspiratie die werd opgedaan. Ook deze editie was heel erg gezellig! Verder waren mijn ouders 3 weken in Italië, waarvan wij 1 week in Nederland waren voor deze events en om Ted zijn familie en onze vrienden weer te zien.

Opvallend ook dat er qua PR een hoop gebeurde: ik kom in oktober in een tijdschrift waarin ik vertel over de kracht van vrouwelijke ondernemers. Daarnaast kwam er een interview met WorkJuice online waarin ik vertel over het ontstaan van Business Babes. Ik deed een Instagram Live sessie met Hanneke Poelman waarin zij mij heel veel goede vragen stelde. Je kunt de live sessie nog terugkijken via IGTV. Elke maand doe ik via Instagram een winactie en deze keer was dat met Simone Plukkel die ook twee gastblogs schreef over het ontwerpen van een workshop!

Wat je alleen niet ziet: ik zeg ook geregeld nee op samenwerkingen. Omdat ik vind dat het niet past bij Business Babes, omdat het op dit moment niet in lijn ligt met mijn doelen of omdat ik er geen meerwaarde in zie voor de community. 

Samenwerken

Deze maand heb ik twee nieuwe klanten mogen verwelkomen om te werken aan hun online strategie zodat zij organisch meer klanten gaan bereiken. Verder heb ik ja gezegd tegen twee grote investeringen: eentje voor ons marketing bedrijf en de ander voor het Business Babes Event: ik heb namelijk ja gezegd tegen de perfecte locatie!

Deze maand heb ik veel stappen gezet richting het Business Babes Event. Als eerste stelde ik een marketing team samen. Ik koos voor Daniëlle als operationeel manager voor het event, zij helpt mij met operationele taken, de planning en het budget. Ik werk ook samen met Agnes, zij helpt mij met de strategie, een beleving maken van het event & eventmarketing. Met Daniëlle heb ik verschillende locaties opgezocht en twee bekeken en uiteindelijk akkoord gegaan met eentje. Met Agnes heb ik veel nieuwe ideeën opgedaan en gewerkt aan de lancering.

Over samenwerkingen gesproken: deze maand hadden we de hoogste maandomzet ondanks onze 2 weken ‘vakantie’ (mijn ouders op bezoek in Italië betekent veel uitstapjes en weinig werken, I’m not complaining). Erop terugkijkende komt dat denk ik omdat we de afgelopen maanden veel hebben gezaaid en daar nu deze maand qua facturen van konden oogsten. Betekent overigens ook dat we de komende periode weer zullen moeten gaan zaaien.

Genieten

Ik noemde het al eerder: 2 weken waren mijn ouders hier in Italië en dat was erg fijn; geen verplichtingen, veel creativiteit en vrije tijd. Daarnaast zijn we 1 week in Nederland geweest, wat voor mij vooral in het teken stond van dingen regelen voor het Business Babes event, het tweejarig bestaan vieren en Busines Babes at the park. De overige tijd spendeeerden we bij vrienden en familie. Zo kunnen we elke keer als we in Nederland zijn business combineren met fun. Ted en ik waren deze maand ook 5 jaar samen en hebben dat samen gevierd door een abbonement te nemen op de dierentuin in de buurt en we zijn naar ons favoriete ontspan plekje geweest: Termale baden in Cola.

 

Wisdom

Afgelopen maand zei ik ja op een traject waarbij ik me meer ga focussen op een sales strategie en aanbod dat bij mij past. Hier ga ik de komende 2 maanden mee aan de slag.

‘s Ochtends neem ik tegenwoordig de tijd nemen om te lezen. Dikke tip! Zo start je je dag niet alleen relaxed, maar ook met een hoop inspiratie.

Verder deed ik de cursus Embrace Life van Petra Wamanya → grootste inzicht is dat ik mijn negatieve gedachtes nu visualiseer als monsters en hierdoor wordt het luchtiger en kan ik onderscheiden welk stemmetje (of eigenlijk monster) praat. Ik deed opnieuw de cursus #introvertlikeaboss van Celine Charlotte en leerde daarin dat het oké is dat ik me soms moe voel en hoe ik beter mijn grenzen kan aangeven.

 

Ready for september

September is een volle maand, eigenlijk zit de maand al volgepland met traject klanten die ik ga helpen om organisch meer klanten te bereiken. Ik ga bezig om duidelijker mijzelf en Ted te positioneren en we willen in oktober weer een traject starten. Voor Business Babes is deze maand de maand waarop we de ticketverkoop gaan starten. Babes die zich hebben ingeschreven voor mails krijgen voor mijn verjaardag (6 september) een speciale verjaardagsactie. Benieuwd? Je kunt je hier nog inschrijven!

 

Volg je mijn Italië avonturen al op mijn persoonlijke Instagram? Je kan ook mijn marketing tips volgen via de Stories van @businessbabesnl. Via de Business Babes NL Facebookpagina blijf je op de hoogte van de nieuwste blogs op www.business-babes.nl

Business Babes NL is een community waar je andere vrouwelijke ondernemers laagdrempelig kan ontmoeten, om hulp kan vragen en van elkaar kan leren. Het is mijn missie om kennis beschikbaar te stellen voor jou als ondernemer, zodat jij met meer vertrouwen kan gaan ondernemen.

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.