Ik vind het belangrijk om mijn lessen en inzichten met jou te delen, omdat ik erin geloof dat je zoveel van elkaar kan leren als we meer kennis met elkaar delen. Daarom deel ik mijn lessen elke maand met jou in een Monthly Update.

#behindthebusinessbabe is een rubriek waarbij ik je mee wil nemen in mijn ondernemers avontuur. Ik ben ervan overtuigd dat je een hoop kan leren van elkaar, als je ervoor openstaat om onvoorwaardelijk kennis te delen. Ik leer veel van gesprekken met andere Business Babes, van hun visie, hun fouten, hun inzichten en meningen. Ik wil jou mijn lessen leren door jou een eerlijk kijkje achter de schermen te geven.

Verbinden

Ik was deze maand weer op dreef met Stories, zowel op @businessbabesnl als op @ellenhuizenga

Het creëren van content is voor mij een fijne manier om creatief aan de slag te gaan met beeldmateriaal, het vertellen van verhalen en het delen van waarde om zo te connecten met andere ondernemers. 

Zo deelde ik bijvoorbeeld Stories over hoe ik met de standaard “verjaardagspraat” om ga en deze werden 800x bekeken! Dat is 2x meer dan normaal! Ik zal zulke herkenbare situaties en mijn inzichten daarover blijven delen via Stories.

Samenwerken

Deze maand lanceerde ik de early bird tickets voor het Business Babes Event, welke in 2 dagen uitverkocht waren! Ondanks de technische problemen waar ik dagen aan gesleuteld heb, om ervoor te zorgen dat iedereen de mail in haar mailbox kreeg..

Verder had ik elke week wel sessies voor mijn strategische trajecten waarbij ik klanten leer hoe zij meer klanten en meer omzet krijgen door middel van authentieke en waardevolle content. Daarnaast selecteerde ik nog meer samenwerkingen voor het event en had ik een offline mastermind in Nederland.

Wisdom

Zoals ik vorige maand al vertelde ben ik deze maand gestart met een traject waarbij ik een nieuw productaanbod en strategie ga ontwikkelen voor mezelf. Hier was ik al een tijd over aan het nadenken, maar kwam er niet echt uit en maakte er ook geen tijd voor. Door te investeren in dit traject, maak ik er tijd voor en ben ik de commitment met mezelf aangegaan om er nu echt mee aan de slag te gaan. Zoals elke maand had ik ook een coachingsessie met onze coach, wat weer heel verhelderend was. We ontdekten voor ons beide dat de problemen waar we nu tegenaan lopen, dat dat eigenlijk kwam omdat we geen focus hadden. We probeerden van alles, bleven hangen in oude patronen terwijl we eigenlijk al wisten wat voor nieuwe dingen we wilden doen. Daarom hebben we samen deze maand besloten om veel van ons huidige aanbod te schrappen en meer te focussen op één traject wat we samen doen. Daarnaast gaat Ted zich volledig focussen op zijn eigen ding en kan ik mij nog meer focussen op Business Babes. Via mijn Instagram Stories zal ik je op de hoogte houden van de ontwikkeling van Business Babes van merk/community naar business.

Genieten

Deze maand werd ik 25 en vierde ik mijn verjaardag met mensen die wij hier ontmoet hebben. In Nederland spendeerde we tijd met vrienden en familie. Daarnaast hadden we afgelopen 1,5 week vakantie: dit was de eerste keer dit jaar dat we hadden afgesproken om echt geen werk te doen. Vrienden van ons kwamen langs en daarna de ouders van Ted. Het was fijn om echt even helemaal uit te staan en deed ons goed. Zo konden we dus met de helicopterview naar afgelopen jaar kijken en de beslissing maken om ons te gaan focussen op nieuwe dingen.

Ready for October

September ging snel; dat kwam vooral door het tripje naar Nederland wat gevolgd werd door onze vakantie. Ik vind het op deze manier lastig om in een ritme te komen, daarom hebben we besloten om in 2020 minder te reizen naar Nederland.

Oktober staat verder in het teken van het Business Babes Event, de laatste puntjes op de i en de start van nieuwe (online) producten!

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.