Gastbloggen

Gastblog schrijven voor business-babes.nl

 Super leuk dat je wilt gastbloggen voor Business Babes!

Met elke maand meer dan 1.500 bezoekers op de website en 18.000+ community leden waar ook regelmatig blogs worden gedeeld, is de blog van Business Babes een toffe plek waar kennis delen & je netwerk vergroten samenkomen.

Hierbij wat meer info over het schrijven van een gastblog voor Business Babes in 3 stappen:

 

1. Gastblog topic bedenken

Goed om te weten: we vinden het belangrijk dat het topic van jouw gastblog nog niet eerder is verschenen op de blog én dat deze aansluiten bij jouw expertise. Wil je dus een gastblog schrijven voor Business Babes? Dan is het belangrijk om een concreet onderwerp te bedenken. Stuur jouw pitch met concreet onderwerp / blog titel naar Ellen via mail (ellen@business-babes.nl) of via een Instagram DM (@ellenhuizenga of @businessbabesnl)

Heb je dit al gedaan en is Ellen enthousiast? Cool, door naar stap 2!

 

2. Wat we van jou vragen:

Op het moment dat we enthousiast zijn over het topic, kun je aan de slag met het schrijven van een gastblog! Dit is wat we van jou vragen:

  • De content die je schrijft voor de gastblog is uniek: je mag het geschreven artikel niet zelf publiceren op jouw eigen website of aan derden verkopen/uitlenen. Google straft duplicate (dezelfde/dubbele) content namelijk af voor beide websites waarop het geplaatst is. Dat is voor ons beide niet gunstig :-)

     

  • Het schrijven voor BB is op vrijwillige basis. In ruil voor het schrijven voor ons krijg je als gastblogger exposure op het grootste platform in Nederland voor vrouwelijke ondernemers. Wij zullen een link naar jouw website en social media plaatsen bij jouw artikel op onze website. Ook krijg je als auteur van de gastblog 3-5 zinnen ruimte om jezelf voor te stellen, onderaan elke blog. (Zie voorbeeld bij recente blogs). De linkjes zijn overigens weer op SEO gebied van toegevoegde waarde voor jou als gastblogger, want hoe meer externe linkjes een website heeft, hoe beter Google over de website gaat denken. Bovendien word je als gastblogger dankzij een artikel op het platform van BB door de lezers van BB als een expert gezien. Het is dus niet de bedoeling dat je in je blog verwijst naar gratis of betaalde producten of diensten. Het doel van de blog is echt om jouw kennis te delen met de community

  • Jij levert de tekst aan en Jenneke (Content Babe) redigeert nogmaals de tekst op spelfouten en optimaliseert de tekst en opmaak ook voor SEO. Inhoudelijke wijzigingen gebeuren in overleg. De gastblog kun je mailen naar blogs@business-babes.nl & ellen@business-babes.nl

 

3. Wat je van ons kan verwachten: 

Nadat je de blog hebt geschreven en verstuurd naar ons, gaan wij aan de slag met het plaatsen van de blog! Dit is wat je van ons kan verwachten:

  • Wij zijn niet streng in deadlines, zodra jij ‘m inlevert gaan wij ‘m inplannen en krijg je van ons te horen wanneer jouw blog online komt!

     

  • We plaatsen regelmatig posts op de Facebook pagina, in de Facebook Groep en in Instagram Stories om onze blog onder de aandacht te brengen.

 

  • Een maand na publicatie kun je van ons inzicht in de statistieken verwachten. Altijd leuk om te weten hoeveel mensen jouw blog hebben gelezen! 

 

 

Ben je nog steeds enthousiast? Dan kun je aan de slag met het schrijven van de gastblog en zien we jouw gastblog graag tegemoet op blogs@business-babes.nl met een CC naar ellen@business-babes.nl

 

Lijkt ons super leuk als we jouw gastblog binnenkort kunnen publiceren! 

 

Liefs,

 

Ellen & Jenneke