WELKOM IN DE BUSINESS BABES COMMUNITY

Foto: @marenbanus

Welkom!

Welkom in de Business Babes Community! Business Babes is een community waar je laagdrempelig andere vrouwelijke ondernemers kunt ontmoeten, om hulp kunt vragen en waar je van elkaar kunt leren.

De Business Babes community helpt jou om vol zelfvertrouwen een business te bouwen dat jou in staat stelt om jouw ideale leven te leiden. Het Business Babes netwerk staat voor je klaar door middel van online content en meet-ups.

In de Facebookgroep kun je al jouw vragen stellen over ondernemen, meelezen en leren van de vragen die gesteld worden.

Laatst geupdate: januari 2023

 

Richtlijnen Facebook Community

 

Om de Facebookgroep een waardevolle plek te houden waar we elkaar verder kunnen helpen en van elkaar kunnen leren, is er één regel:

 

geen zelfpromotie

 

De focus van de community ligt op het uitwisselen van waarde en kennis door middel van waardevolle gesprekken met elkaar.

 

Lees alsjeblieft onderstaande richtlijnen door en onthoud ze wanneer je een bericht of reactie plaatst in de community. Bij het overtreden van de regels wordt jouw toegang tot de groep ingetrokken.

Om zelfpromotie te voorkomen, kwaliteit en veiligheid van de Facebookgroep te waarborgen, worden alle berichten voor plaatsing eerst goedgekeurd door de beheerders.

 

Richtlijnen:

  • Plaats geen posts met links of tags naar jouw website, social media of FB groep;
  • Plaats geen posts met de intentie om jouw content, product of dienst te promoten;
  • Plaats geen affiliate links in de reacties;
  • Plaats geen inspiratie berichten, bedoeld om jezelf indirect te promoten;
  • Stuur niet zomaar, zonder dat er om gevraagd wordt, PB’s naar leden met een aanbod;
  • Plaats geen berichten waarin je anderen uitnodigt om elkaars social media te delen.
  • Plaats geen berichten waarin je jouw event onder de aandacht wilt brengen. 
  • Het is niet toegestaan om vacatures voor banen in loondienst te delen.
  • (pilot) Aanbiedingen (met flinke kortingen) of ‘gratis testers gezocht’ of posts waarin je vraagt om klanten om jouw portfolio op te bouwen zijn niet toegestaan. Probeer dit in jouw eigen netwerk via jouw eigen kanalen. De groep is echt bedoeld om vragen te stellen & antwoorden te krijgen in de community zodat we van elkaar kunnen leren.
  • Het is niet nodig om negatief te reageren op een bericht of reactie. Stuur een berichtje naar Ellen Huizenga of rapporteer het bericht als je iets niet passend vindt.

 

Uitzonderingen:

Je mag op een bericht reageren met een link als daar om gevraagd wordt (zoals bv. jouw portfolio of eigen website). Het is niet de bedoeling dat je linkjes naar producten deelt, als iemand daar niet direct om vraagt. Lees dus altijd goed wat er gevraagd wordt en reageer daarop. Reacties die niet aansluiten bij de vraag worden verwijderd. 

 

FAQ

 

Mag ik een enquête of onderzoek delen?

Dat mag. Er zijn wel twee voorwaarden:

1. Het onderzoek moet anoniem zijn voor de invuller (geen e-mail adressen of andere persoonlijke gegevens achterlaten, ook niet als optionele optie)

2. De naam, social media of website link van jouw bedrijf komt niet naar voren in de enquete.

Wil je een enquête plaatsen? Dan mag je niet om contactgegevens vragen van leden binnen de community. Ook is het niet de bedoeling dat je de naam van jouw bedrijf of linkjes deelt. Dit valt onder zelfpromotie.

Mag ik marktonderzoek doen?

De community zit vol met ondernemende vrouwen, die fulltime of part-time ondernemen of denken aan starten met ondernemen. Als jij marktonderzoek wilt doen onder deze vrouwen, mag je een oproepje plaatsen in de community. Wel onder bepaalde voorwaarnden:

1. Je mag jezelf kort voorstellen, maar houdt het relevant zonder direct je aanbod te benoemen (dat valt onder verkapte zelfpromotie). Deel dus ook geen websitelinks.

2. Vertel duidelijk wie je zoekt (des te specifieker, des te beter)

3. Vertel waar het gesprek voor bedoeld is (wat doe je met de resultaten)

4. Geef aan hoe geïnteresseerden contact met je kunnen opnemen (comment/DM/e-mail)

 

Door deze stappen aan te houden maak je het voor jezelf makkelijk en ook voor anderen om op een correcte manier te reageren. Succes!

Ik zoek een samenwerking, mag ik een oproepje plaatsen?

Jazeker! Binnen de Business Babes community moedigen we samenwerken juist aan. Als je een samenwerking zoekt met een andere ondernemer, mag je een oproepje plaatsen onder de volgende voorwaarden:

1. Je mag jezelf kort voorstellen, maar houdt het relevant zonder direct je aanbod te benoemen (dat valt onder verkapte zelfpromotie). Deel dus ook geen websitelinks.

2. Vertel duidelijk wie je zoekt (websitebouwer/designer/coach/VA etc.)

3. Vertel hoe jouw ideale samenwerking eruit ziet, des te specifieker des te beter. Zo voorkom je dat je overspoeld wordt met reacties (online/offline, eventueel budget/bartel benoemen, werkwijze).

4. Geef aan hoe geïnteresseerden contact met je kunnen opnemen (comment/DM/e-mail)

 

Door deze stappen aan te houden maak je het voor jezelf makkelijk en ook voor anderen om op een correcte manier te reageren. Succes!

Mag ik nog wel inspiratie delen?

Ja, natuurlijk! Anderen inspireren met een mooie video (Brené Brown of Oprah, anyone?) is meestal goed.

Heb je tips vanuit jouw expertise die je wilt delen ter inspiratie? Super tof! Het is niet de bedoeling dat je 3x per week jezelf in de picture zet met tips; dat valt onder verkapte zelfpromotie.

Iemand inspireren met jouw aanbod verwijzingen naar jouw website, vooral als daar niet om gevraagd wordt, is niet toegestaan.

Mijn bericht of reactie is verwijderd, wat doe ik verkeerd?

Wanneer berichten of reacties niet aan de richtlijnen voldoen, worden deze verwijderd. Business Babes is een groeiende community waarop tientallen berichten en honderden reacties per dag binnenkomen.

We proberen zoveel mogelijk feedback te geven op afgekeurd berichten, maar hebben niet de tijd of capaciteit om op ieder afgekeurd bericht of afgekeurde reactie te laten weten welke regel er overtreden is. Je vindt een overzicht van de regels hierboven.

Ik ben opgelicht/voorgelogen of heb feedback over een bepaald lid
Mijn intentie met deze groep is om een veilige plek te creëeren waar iedereen om hulp kan vragen en elkaar kan helpen.
Mocht er ooit, naar aanleiding van contacten die je hebt opgedaan door Business Babes, iets gebeuren buiten de groep (Messenger, mail, persoonlijk contact) waar je je niet fijn bij voelt: please laat mij dat dan weten.
De groep groeit ontzettend hard en ik probeer zo goed mogelijk mee te lezen en te kijken. Maar helaas gebeuren er ook wel eens dingen buiten de groep om, waar ik geen controle op heb. Weet dat mijn Messenger of mail (ellen@business-babes.nl) altijd open staat om zulke situaties te melden. Ook feedback is welkom ??
Gelukkig is het nog zelden voorgekomen (op één hand te tellen) maar wellicht gebeurt het vaker dan dat ik kan zien/horen. Dus alle feedback is welkom.
Samen kijken we dan naar een passende oplossing, voor zover ik daar in kan helpen.
Samen houden we de groep een veilige plek

Laten we focussen op de gezamenlijke kennis die wij hebben en elkaar daarmee verder helpen.

Voor feedback of vragen alleen Ellen Huizenga een berichtje via Messenger sturen of mailen via ellen@business-babes.nl. Geen berichten sturen naar andere beheerders/moderators van de community!