Foto: Prisca Visser

In 1,5 jaar heeft Charlotte van ‘t Wout ruim 15.000 volgers behaald door een simpele strategie: elke dag vloggen via Instagram Stories. Speciaal voor de Business Babes community vertelt Charlotte hoe ze is begonnen met Insta Stories. Ze vertelt hoe ze op het idee is gekomen van de Instagram cursussen en waarom ze nu een cursus geeft over Insta Stories geeft zodat jij het ook kan leren. Charlotte geeft inzicht in waar ze haar inspiratie vandaan haalt en ze geeft ook 3 tips waardoor jij nu al kan starten met Instagram Stories.

 

Waarom ben je begonnen met vloggen via Instagram?

Charlotte: “Ik wilde oefenen met voor de camera praten: ik had mijzelf met een beetje bluf opgegeven als nieuwe videocolumnist bij het AD.  Toen ze daadwerkelijk zeiden: ‘’Kom maar een screentest doen!’, ben ik stories gaan maken om te zorgen dat ik meer naturel voor de camera zou staan. Ik vond het namelijk doodeng en voelde alsof ik niet ‘natuurlijk’ en ‘naturel’ overkwam. Omdat stories maar 24 uur zichtbaar zijn, leek me dat een minder grote drempel.”

Hoe ben je op ’t idee voor Insta cursussen gekomen?

Charlotte: “Ik ben altijd op zoek naar de snelste, makkelijkste, efficiëntste manier in ondernemen. Ik geloof dat je als ondernemer niet al teveel grote en moeilijke stappen moet nemen, maar het jezelf zo makkelijk mogelijk moet maken. Ik liep al een tijdje rond met het idee om online cursussen te geven, maar dat leek me in eerste instantie veel gedoe. Een camera met de hele set up, licht en geluid, een platform vinden … dus opeens dacht ik: wat als ik het juist heel simpel aanpak en een cursus aanbied via Instagram?“

Waarom geef je de cursus #longstoryshort?

Charlotte: “Ik heb er zo ontzettend veel aan gehad om zichtbaar te zijn op Instagram: het heeft mijn bedrijven een boost gegeven, mij op de kaart gezet én ik heb er zoveel plezier van elke dag. Ik geef de curus ook omdat ik heel vaak van mensen de vraag krijg hoe ik dat precies doe. Daarnaast gun ik het iedereen om meer zichtbaar te zijn op Instagram en dat ook gewoon te durven. Ik durfde het in begin namelijk ook niet en snap dan ook goed alle bezwaren van mensen.”

Waar haal jij elke dag inspiratie vandaan voor jouw stories?

Charlotte: “Je leert uiteindelijk op een bepaalde manier naar je dagen kijken. Voor mij is het eigenlijk altijd de uitdaging dat ik niet teveel stories maak. Er zijn namelijk zoveel dingen zou ik over kunnen vloggen. Het helpt ook enorm dat ik nu echt een community heb die continue laat weten dat ze veel aan mijn stories hebben of er inspiratie uit halen. Dan is de push om nog meer content te maken ook wat makkelijker.”

Kun je 3 tips geven om te starten met Instagram Stories?

Charlotte: “Tip 1: Blokkeer en verwijder de mensen van wie jij het ‘eng’ vindt dat ze je stories gaan zien. Als er iemand in je leven je onbewust tegenhoudt om te gaan vloggen, kan je diegene beter even verwijderen dan dat je jezelf het plezier ontzegt om het te proberen.

Tip 2: Houd het heel simpel aan het begin, zoals een dag filmen, zonder dat je echt vlogt en praat.

Tip 3: Volg alleen mensen op Instagram die je inspireren en stop met ‘haatkijken’ van mensen die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Als jij zelf mensen veroordeelt en beoordeelt op Instagram, ben je ook bang dat mensen zo naar jou gaan kijken. Super zonde.”

 

Winactie

Charlotte geeft één kaartje voor haar nieuwe Instagram Cursus #longstoryshort t.w.v. €74,- weg aan één van jullie!*

De win actie is verlopen! Gefeliciteerd Jennifer van @dedansformule met je gewonnen kaartje!

 

 

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.