erWie mijn artikelen vaker heeft gelezen, volgt op Instagram of mijn berichten en reacties in de Business Babes Community heeft gezien, weet waarschijnlijk al wel dat ik mij omtrent online marketing vooral bezighoud met zoekmachine optimalisatie, kortweg SEO genoemd.

Tijdens mijn SEO-trainingen leg ik aan ondernemers uit hoe zij zelf hun website kunnen zoekmachine optimaliseren. Tijdens deze trainingen krijg ik vaak dezelfde soort vragen van ondernemers, waaruit blijkt dat veel van hen niet zo goed weten dat een SEO-tekst niet hetzelfde is als een blogartikel. Daarom leg ik je in dit artikel uit wat nou precies het verschil is tussen deze 2 teksten.

Wat is het verschil tussen een blogartikel en een SEO-tekst?

Het grootste verschil is dat een blogartikel zoekmachine geoptimaliseerd kan zijn, maar een zoekmachine geoptimaliseerde tekst niet altijd een blogartikel is.

De volgende teksten kun je namelijk ook zoekmachine optimaliseren:

  • Landingspagina’s;
  • Categoriepagina’s;
  • Productpagina’s;
  • Homepagina’s;
  • Overige webpagina’s (zoals ‘Contact’ en ‘Over mij’).

Kortom: elke pagina op een website kun je zoekmachine vriendelijk maken. Echter is niet elke pagina op een website een blogartikel. Dat is nou het verschil!

 

SEO en Content Marketing gaan hand in hand


Wanneer je niet veel over zoekmachine optimalisatie en het schrijven van blogartikelen weet, snap ik dat het lastig kan zijn om het verschil tussen SEO-teksten en blogartikelen te onthouden. Daarom deze tip: SEO valt onder Zoekmachine Marketing en het schrijven en publiceren van blogartikelen onder Content Marketing.

Overigens gaan zoekmachine optimalisatie en Content Marketing wel hand in hand. De 1 sluit de ander niet uit, sterker nog je kunt ze allebei tegelijkertijd gebruiken. Hierdoor vang je 2 vliegen in 1 klap! Dat doe je namelijk door ervoor te zorgen dat je altijd kwalitatief goede blogartikelen schrijft die ook nog eens zoekmachine geoptimaliseerd zijn. In dit artikel leg ik uit hoe je goede SEO-teksten kunt schrijven.

Kom je na het lezen van dat artikel er toch niet helemaal uit? Dan mag je mij altijd om hulp vragen via jenneke@contentgids.nl, want ik help je hier graag mee!