Podcasts zijn het afgelopen jaar enorm in populariteit gestegen. Er zijn tegenwoordig dan ook tientallen podcasts over uiteenlopende onderwerpen te vinden, zo ook over ondernemen. In dit artikel vertel ik je wat ik de beste podcasts voor vrouwelijke ondernemers vind. Ik benoem zowel inspirerende Nederlandse podcasts als Amerikaanse podcasts.

Door het beluisteren van deze podcasts, kun je enorm veel tips en inspiratie op doen. Ze zijn dus zeker de moeite waard!

   

  Beste Marketing podcasts

  Successtof podcast – Deisy Amelsbeek

  In de successtof podcast bespreekt Deisy Amelsbeek concrete en praktische tips die je meteen kunt gebruiken om jouw business naar the next level te brengen. Van marketing tot mindset en van interviews met topondernemers tot how to’s waarin Deisy laat zien hoe ze haar tips zelf toepast.

  De podcast is te beluisteren via Deisy’s website en iTunes.

  BNR Groeihelden

  In BNR Groeihelden worden verschillende bekende bedrijven geïnterviewd, waardoor ze jou kunnen inspireren op het gebied van marketing.

  De podcast is te beluisteren via de website van BNR en iTunes.

  Mindset podcasts

  Janne Schuijn

  Janne Schuijn is Mindset Mentor en praat in haar podcast over persoonlijke dingen, maar ook over mindset businesswise. Ze vertelt hoe ze met een no-nonsense instelling door het leven gaat. Daarnaast komt haar zakelijke groei regelmatig aan bod.

  De podcast is te beluisteren via Janne’s website en iTunes.

  Kim Munnecom

  Kim Munnecom praat in haar podcast over mindset, money mindset en de wet van aantrekking. Daarnaast deelt ze veel concrete tips die ervoor gezorgd hebben dat zowel zijzelf als haar business in korte tijd enorm zijn gegroeid.

  De podcast is te luisteren via Kim’s website,  SoundCloud en iTunes.

  Balans en Impact Podcast

  Eveline Druncks is mindset coach en cheerleader. In haar podcast helpt ze ondernemende mensen zoals jij om als jouw mooiste zelf uit te dagen en vanuit die energie succes te bepalen én te behalen.

  De podcast is te beluisteren via Eveline’s website en iTunes

  So V’s Choice

  De podcast van So V’s Choice is een spirituele podcast die jou inspireert om het maximale uit jezelf, jouw leven en je business te halen.

  De podcast is te beluisteren via Sophie’s website en iTunes.

   

  Business podcasts

  Desing Your Dream Podcast

  Deze podcast gaat over dromen, durven en ook echt doen! De podcast gaat verder over in jezelf geloven en je grootste dromen waarmaken.

  De podcast is te beluisteren via Rosanne’s website en iTunes.

  The Creative Women Collective

  CWC connect vrouwen met elkaar, zowel online als offline. In de podcasts houden ze interviews met powervrouwen over verschillende onderwerpen.

  De podcast is te beluisteren via de website, iTunes, SoundCloud en Spotify.

   

  The High Achievers Podcast by Anne Quaars

  Anne Quaars is auteur, spreker en marketing en business strateeg. In haar podcast inspireert ze met haar visie over “big, bold and brave” ondernemen.

  De podcast is te beluisteren via Anne’s website en iTunes.

   

  Kickass Podcast Je Zaak voor Elkaar

  In deze podcast vertelt business coach Veronique Prins van Je zaak Voor Elkaar haar visie over ondernemen.

  De podcast is te beluisteren via SoundCloud en iTunes.

   

  Artjanna’s Succesverhalen

  In deze podcast interviewt Artjanna succesvolle ondernemers.

  De podcast is te beluisteren via Artjanna’s website en iTunes.

   

  Peak Perfomance Podcast

  De host van deze podcast is Sanne van Paasen. Peak Perfomance Podcast is een podcast over mindset, sport, ondernemerschap en jouw eigen koers volgen.

  De podcast is te beluisteren via Sanne’s website en iTunes.

   

  FLOW met Marlou Volkerink

  In deze podcast deelt Marlou haar kennis en persoonlijke ervaringen. Haar missie is om mensen in hun kracht te zetten en ze te laten zien en ervaren hoe ze meer flow in hun leven en business krijgen.

  De podcast is te beluisteren via iTunes.

   

  100% inspiratie Podcast

  In deze podcast gaat Thijs Lindhout op zoek naar het geheim achter geluk en succes. Dit doet hij met energie en humor. Hij interviewt bekende mensen en ontdekt op die manier het verhaal achter hun geluk en succes.

  De podcast is te beluisteren via iTunes.

  Beste Amerikaanse podcasts

  The Marie Forleo Podcast

  Marie Forleo is een bekende business coach in Amerika. Haar doel is om jou te helpen om de persoon te worden die je wilt zijn. In haar podcast show deelt ze strategieën voor meer geluk, succes, motivatie, creativiteit, productiviteit, liefde, welzijn en gelach.

  De podcast is te beluisteren via iTunes, Spotify en Stitcher.

  Online Marketing Made Easy by Amy Porterfield

  Amy Porterfield is bekend geworden met haar online programma’s over Facebook. Inmiddels heeft ze binnen online marketing meerdere online programma’s gelanceerd binnen.

  De podcast is te beluisteren via haar website en iTunes.

  The Goal Digger Podcast

  Deze podcast wordt gehost door Jenna Kutcher. Zij is een fotografe die nu vooral bekend is door haar kennis in online marketing en branding. Daarnaast heeft Jenna verschillende online programma’s. Jenna Kutcher deelt productiviteit tips, social media tips, business hacks en inspirerende verhalen van andere online ondernemers.

  De podcast is te beluisteren via Jenna’s website, iTunes en Spotify.

  The GaryVee Audio Experience

  You love him or you hate him, want deze man is overal. In zijn podcast hoor je audiofragmenten over zijn leven (wist je dat hij de hele dag gevolgd wordt door een film team?) en zijn visie op ondernemen. Het is een mix van zijn keynotes over marketing en ondernemen, #AskGaryVee afleveringen, stukjes van zijn DailyVee video serie, interviews en gesprekken met voorbijgangers.

  De podcast is te beluisteren via zijn website, iTunes en Spotify.

   

  BOEKEN

  Lees je liever dan dat je luistert? Je vind een hele lijst vol met aanraders voor wat betreft boeken in deze blog.

   

  Welke podcast raad jij aan?

  Dit zijn in mijn ogen de beste podcasts voor vrouwelijke ondernemers. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij nog een goede podcast weet die hier niet bij staat. Als dat zo is, laat het dan vooral weten! Ik ben namelijk erg benieuwd naar de podcasts die jij hebt geluisterd en inspirerend vond. Dus, heb jij nog tips voor een goede podcast? Maak hierover dan een Instagram Story en tag @businessbabesnl. Dan kunnen wij heel eenvoudig jouw tip zien én delen met andere Business Babes!

   

   

   

  Ellen Huizenga

  Ellen Huizenga

  Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

  Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.