Als vrouwelijke ondernemer heb je veel to do’s in verschillende categorieën binnen je bedrijf: van administratie tot klantcontact, van creatie tot die (verschrikkelijke) e-mails. Je kan er zomaar in verzuipen. Daarom ga ik je in deze blog meenemen in de beste productiviteit tips – gegeven door Business Babes zelf!


Ik herken het zelf heel erg – je wilt zoveel dingen, je hebt heel veel ideeën en daarom verzuip je soms in je eigen werk en to do lijstje. Inmiddels heb ik voor mijzelf een aardig systeem ontwikkeld waardoor ik productief kan zijn. Zo maak ik bijvoorbeeld op zondag een to do list voor de hele week, nadat ik mijn afspraken voor die week heb gecontroleerd. Ik plan mijn to do’s in de #prettyproductive planner die ik heb gekregen van Aranka van der Voorden en Shelley Barendregt. Sinds ik die gebruik en nog wat andere hacks toepas, die ook worden genoemd in deze blog – krijg ik veel meer gedaan!

Productiviteit hacks

Een mooie tip van Dorine om meer in het NU te zijn en je te focussen op wat je NU doet in plaats van alles wat nog ‘moet’:

 

Of gebruik de welbekende Pomodoro methode:

Ken je Eat That Frog (aff.)? Het boek beschrijft een methode waarbij je de taak waar je het meest tegenop ziet meteen in de ochtend doet. Tess raadt deze methode aan en geeft nog een aantal extra waardevolle tips: 

 

Charissa deelt een waardevolle tip voor je to-do lijst:

 

Een andere tip is om je eens te verdiepen in het concept van “lean werken”:

 

Een belangrijke sidenote die Petra deelt, die ik ook graag wil uitlichten, is: experimenteer met wat werkt voor jou! Je kunt aan de hand van een persoonlijkheidstest kijken welke manieren het beste bij jou passen. Je kunt ook experimenteren met bovengenoemde productiviteitstips en er op die manier achter komen wat voor jou werkt.

 

Ben je benieuwd naar meer productiviteitstips? Bekijk dan het originele bericht in de Facebook community. Heb je een ultieme productiviteit tip die hier niet bij staat? Laat dan een reactie achter in de community!

 

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.