Boeken over onderwerpen rondom ondernemen zijn voor mij een fijne manier om mezelf laagdrempelig te ontwikkelen op een bepaald gebied. Ik hou vooral van non-fictie boeken die echt gericht zijn op waarde geven, niet die gebruikt worden als marketing tool voor een business. Hieronder deel ik mijn favoriete boeken voor vrouwelijke ondernemers met je!

Mijn lijst ‘Beste boeken voor vrouwelijke ondernemers’ is een combinatie van boeken die ik zelf heb gelezen en je daarom van harte aanraad of boeken die ik nog wil lezen. Ik vertel je waarom ik jou het boek aanraad of zelf nog wil lezen. Ik heb de boeken in categorieën verdeeld en ook de prijs voor je opgezocht! 

Tip: Sla deze blog op in jouw bladwijzers/favorieten om altijd toegang te hebben tot een lijst boordevol boeken voor vrouwelijke ondernemers waar je veel inspiratie uit kunt halen. We zullen ook regelmatig de lijst updaten, zo blijf je altijd op de hoogte!

Financiën

You are a Badass at Making Money

Boek €11,99 / Ebook €3,99

Dit is het eerste boek dat ik las om te werken aan mijn “money mindset” en het heeft me meteen praktische inzichten gegeven. Jen Sincero laat zien dat de gedachtes die je hebt helemaal niet gek zijn, maar geeft je ook inzichten in hoe je een gezondere mindset rondom geld verdienen kan krijgen.

Think and Grow Rich

Boek €21,90

“Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt”. Deze ligt al even in mijn kast; ongelezen. Dit boek belooft zeker een must-read te zijn als je wilt werken aan jouw money mindset! Internationaal bekend boek, heb ‘m al veel voorbij zien komen. 

Rich Dad Poor Dad
Boek vanaf €8,49

Dit boek las ik na You are Badass at Making Money en liet mij inzien dat er meer manieren zijn dan alleen “werken” om geld te verdienen. Aanrader als je geïnteresseerd bent in beleggen, investeren, vastgoed en je wilt weten wat ervoor nodig is qua mindset.

F.U. Money
Boek €17,99

Volg je Dan “The Man” Lok al op YouTube? Zijn filmpjes zitten vol waarde, hij brengt het op een aparte (erg Amerikaanse) manier maar hij heeft zeker gelijk in veel dingen. Dit boek is een aanrader als zijn filmpjes jou aanspreken!

Profit First

Boek €31,50 / Ebook €23,99

Waarschijnlijk heb je wel van Profit First gehoord: het is een systeem waarin je je geld verdeeld in verschillende potjes en daarmee altijd winst en salaris voor jezelf overhoud. Daarna ga je pas de kosten betalen. Het is een veelbesproken systeem onder zzp’ers en een aanrader om je er in ieder geval bekend mee te maken – beslis daarna voor jezelf of zo’n systeem werkt of pas het aan naar jouw eigen wensen. Ikzelf vind het echt 1 van de betere boeken voor vrouwelijke ondernemers.

Persoonlijke ontwikkeling / mindset

You are a Badass

Boek €12,99 / Ebook €0,99 (!!)

Ik las eigenlijk “You are a badass at making money” eerst maar ben nu ook heel erg benieuwd naar deze. Jen Sincero haar kijk op mindset is echt heel erg fijn en geeft veel inzichten als je zelf vastloopt met je eigen gedachtes.

Master your mindset

Boek €19,95 / Ebook €9,95

Zeg je mindset, dan zeg je Michael Pilarczyk. De eerste paar keren heb je alleen moeite met zijn achternaam. Dit boek is bekend in bijna heel Nederland en ligt in elke boekenwinkel. Het is een fijne beginners guide om meer te leren over mindset en geloven in jezelf om je droomleven te leven.

Playing Big

Boek €10,99 / Ebook €9,49

Ik hoorde veel over dit boek en afgelopen weekend besloot ik dat dit het boek moest zijn wat ik wilde gaan lezen, om beter om te leren gaan met mijn inner critic. Ik ben pas bij hoofdstuk 2 en vind het nu al FANTASTISCH. Het is heel fijn uitgelegd, met voorbeelden van haarzelf en coaches. Ook hierin krijg je de bevestiging: je bent niet de enige met deze gedachtes en ze legt je heel fijn stap voor stap uit hoe je ermee om kunt gaan.

The Big Leap

Boek €13,99 / Ebook €10,34

“Conquer Your Hidden Fear and Take Life to the Next Level”. Dit boek staat sinds kort op mijn lijstje, nadat ik het een paar keer voorbij heb zien komen. Het lijkt me een bevrijdend boek om te lezen, zeker voor wat betreft nieuwe inzichten met betrekking tot mindset!

Universe Has Your Back

Boek €12,99 / Ebook €9,49

Dit boek heb ik ook meerdere keren voorbij zien komen. Als je wat meer into spiritualiteit bent, dan is dit volgens mij een dikke aanrader. Dit boek gaat over jouw purpose in het leven en vertrouwen hebben in het universum.

Ikigai

Boek €15,99 / Ebook €11,99

Ik had verwacht dat dit boek ging over het vinden van jouw ikigai (purpose/missie/passie) – maar daarvoor moet je Vind je Ikigai lezen. Dit boek neemt je mee naar de 7 zones waar de langstlevende mensen op aarde wonen. Je krijgt een kijkje in hun levensstijl. Eye-opener voor mij voor wat betreft een nieuwe definitie van geluk en gezondheid!

Dare to Lead

Boek €12,99 / Ebook €10,99

Alles van Brené Brown, zeker na haar indrukwekkende Netflix documentaire, staat op mijn verlanglijstje als ik me meer wil verdiepen in persoonlijk leiderschap (zo ook Braving the Wilderness en de Kracht van Kwetsbaarheid)

Better Than Before

Boek €14,99 / Ebook €4,49

Dit boek zag ik voor het eerst bij Celine Charlotte en staat sindsdien op mijn lijstje. Lijkt mij een fijn boek om meer in te zoomen op mijn “ongezonde” patronen en habits om daar vervolgens mee te breken.

The Four Tendecies

Boek €12,99 / Ebook €7,99 

Als je gek bent op zelftesten, is dit boek ook een aanrader. Je kunt de test online doen, maar dit boek gaat dieper in op de verschillende “tendecies” en hoe je met deze kennis jouw eigen leven maar ook dat van anderen kan verbeteren.

Business

Masterclass Ondernemen

Boek €15,95 / Ebook €7,50

Ben je echt helemaal nieuw in ondernemen en heb je geen idee wat je kan verwachten? Dan is dit boek iets voor jou. Ik las het na een paar jaar ondernemen en bijna alles wat erin stond had ik zelf al ontdekt. Wel leuk om ook een kijkje te krijgen achter Annic haar eerste business.

Lean Start-Up

Boek €10,99 / Ebook €12,99

Dit boek heb ik al vaak voorbij zien komen en lijkt me heel interessant om meer te leren over hoe andere bedrijven succesvol zijn geworden en om deze inzichten te gebruiken in mijn eigen business. Het leert je vooral om veel meer te denken vanuit jouw klant, dan vanuit jezelf. Lijkt me vet interessant!

4-hour Workweek

Boek €12,99 / Ebook €10,99

Dit boek ken je waarschijnlijk vast wel, want het is een heel bekend boek! Aanrader als je meer inzicht wilt in hoe je stap voor stap kunt ontsnappen van de 9-5 mentaliteit.

Getting Things Done

Boek €25,99 / Ebook €13,99

Dit is een heel bekend boek op het gebied van productiviteit (net als Eat that Frog) en leert je hoe je productief te zijn, zonder te druk te zijn. Lees ook Nooit meer te druk of Deep Work als je je wilt verdiepen in productiviteit.

Everything is Figureoutable

Boek €15,99 / Ebook €11,99

Dit boek is het volgende boek wat ik wil gaan lezen! Het boek is volgens mij net uit (eind 2019) en ik heb ‘m al veel voorbij zien komen op social media met lovende reacties. Dat belooft veel goeds! Marie Forleo is een bekende Amerikaanse business coach (o.a. bekend van Marie TV) en ik denk dat deze vrouw heel veel wijsheid heeft gestopt in haar boek! Zou ook op jouw must-read lijstje moeten staan.

Marketing

This is Marketing

Boek €14,99 / Ebook €11,99

Voor mij is Seth Godin een guru op het gebied van marketing. Dit boek is een van zijn bekendste boeken. Aanrader als je je meer wilt verdiepen in marketing voor jouw bedrijf en hoe je het kunt inzetten om jouw klant te bereiken!

Content marketing vanuit jouw zakelijke DNA

Boek €24,99

Dit boek is een van de eerste boeken die ik las om meer te leren over content marketing en is een aanrader voor marketeers die zich bezig houden met content of social media. Het is meer gericht op marketing managers van grote bedrijven, maar haar methode is heel fijn om van te leren om zelf beter inzichtelijk te kunnen krijgen hoe je andere bedrijven kan helpen met content marketing!

Jab Jab Jab Right Hook

Boek €22,99 / Ebook €18,19

Als iemand de King of Content is, is het wel Gary Vee. Al zijn boeken (zoals Crushing it! en The Thank You Economy) staan op mijn verlanglijstje. Ik verwacht dat al zijn learnings in zijn boeken ook te vinden zijn in zijn online content. Maar als je meer van lezen houdt, dan zijn uitbundige aanwezigheid en benieuwd bent naar zijn aanpak, dan zijn deze boeken zeker aanraders voor op jouw verlanglijstje.

 

Podcasts

Ben je naast boeken voor vrouwelijke ondernemers op zoek naar meer inspiratie om jezelf te ontwikkelen? Bekijk dan ook onze lijst met beste podcasts voor vrouwelijke ondernemers. De podcasts zijn gratis!

 

Sharing is caring!

Dit was mijn lijst met de beste boeken voor vrouwelijke ondernemers. Heb je een boek besteld uit deze lijst? Tag ons in jouw Instagram Stories! Wij reposten je Story graag voor meer bereik.

 

De linkjes in deze blog zijn een bol.com affiliate link. Dat houdt in dat Business Babes een kleine bijdrage krijgt wanneer jij een boek koopt via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde. Voor het beschikbaar stellen van deze lijst en deze informatie wordt Business Babes met een klein bedrag gecompenseerd. Daarmee steun je Business Babes en kunnen wij waardevolle content blijven maken!

 

Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Online ondernemer (2015) en Founder van Business Babes (2017). Branding & Content Strateeg. Leert jou ontdekken hoe je jouw doelgroep op een authentieke manier kunt bereiken op een manier die voor jou werkt.

Woont in Italië aan het Gardameer samen met haar vriend en twee katten sinds december 2018 (geniet mee via @ellenhuizenga op Instagram), om meer te genieten van haar vrije tijd en meer vrijheid te ervaren.